Bramborová polévka s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky majoránka
1 ks celer
3 ks mrkev
1 ks petržel
3 lžíce krupky
1 lžička drcený kmín
2 l hovězí vývar
3 ks růžička květáku
5 ks větší brambory
400 g houby (směs)
těstíčko
3 stroužky česnek
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
2 lžíce hladká mouka
drobení
1 ks vejce
na ozdobu
1 svazeček petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Krupky namočíme na 15 minut do studeného vývaru. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na větší kousky, koření a vaříme 20 minut. Přidáme omytou zeleninu nakrájenou na plátky, v žádném případě nevynecháme celer! Doplníme o přepůlené růžičky květáku a kostky oloupaných brambor.

  2. Vše 5 minut povaříme a pak zavaříme do polévky jíšku: Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli se třeným česnekem, přidáme mouku a mícháme, až jíška zrůžoví.

  3. Jíšku v polévce dobře promícháme a vaříme 20 minut.

  4. V misce rozmícháme vejce a přidáme ho do polévky. Až se vejce "srazí", máme uvařeno a podáváme posypané sekanou petrželkou.

  5. Jelikož použijeme vývar - nesolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!