Bramborová polévka s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky majoránka 1 ks celer 3 ks mrkev 1 ks petržel 3 lžíce krupky 1 lžička drcený kmín 2 l hovězí vývar 3 ks růžička květáku 5 ks větší brambory 400 g houby (směs) těstíčko 3 stroužky česnek 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 2 lžíce hladká mouka drobení 1 ks vejce na ozdobu 1 svazeček petrželka
Postup Bramborová polévka s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Krupky namočíme na 15 minut do studeného vývaru. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na větší kousky, koření a vaříme 20 minut. Přidáme omytou zeleninu nakrájenou na plátky, v žádném případě nevynecháme celer! Doplníme o přepůlené růžičky květáku a kostky oloupaných brambor.
Vše 5 minut povaříme a pak zavaříme do polévky jíšku: Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli se třeným česnekem, přidáme mouku a mícháme, až jíška zrůžoví.
Jíšku v polévce dobře promícháme a vaříme 20 minut.
V misce rozmícháme vejce a přidáme ho do polévky. Až se vejce "srazí", máme uvařeno a podáváme posypané sekanou petrželkou.
Jelikož použijeme vývar - nesolíme.