Zamilovaná bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
750 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
280 g cukr krupice
100 g cukr krupice
300 g hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček malinový pudinkový prášek
1 kelímek smetana ke šlehání (250ml)
1 balíček punčovo-rumový pudinkový prášek
150 g piškoty nebo ořechy
4 lžíce piškoty nebo ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme tuhou, ušlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a povrch uhladíme

  2. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 155 °C. Bábovku necháme ve formě částečně vychladnout, pak ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout

  3. Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Pak do něj po částech zamícháme změklé máslo a podle chuti drcené piškoty nebo sekané ořechy (nemusíme). Aby se krém nesrazil, musí mít máslo i pudink stejnou pokojovou teplotu!

  4. Vychladlou bábovku rozkrojíme na 3 části a promažeme ji polovinou krému. Pak bábovku "složíme" a celý povrch potřeme zbývajícím krémem. Zamilovanou bábovku celou posypeme drcenými piškoty nebo sekanými ořechy

  5. Bábovku uložíme do lednice "zatuhnout", nakrájíme a podáváme s láskou, třeba s kopečkem šlehačky a kandovanou třešinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!