Bramborová polévka s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
2 l voda
2 lžíce slunečnicový olej
1 špetka mletý kmín
1 lžíce sušená petrželka
2 kostky bujon
1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu
5 lžic světlá instantní jiška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Středně velké brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění. Přidáme nakrájené brambory a krátce je opečeme. Vše zalijeme 2 litry vody, přidáme kmín, sůl a vaříme, dokud brambory nezměknou.

  3. Polévku poté zahustíme jíškou, ochutíme bujony a povaříme. Na závěr přidáme fazole, necháme přejít varem a vmícháme sušenou petrželku.

  4. Bramborovou polévku s fazolemi podáváme podle chuti s chlebem nebo jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!