Bramborová krémová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
300 g brambory
1 dl bílý jogurt
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme a uvaříme doměkka.

  2. Pomocí ponorného mixéru brambory rozmixujeme, do 1,5 litra dolijeme vodou, přidáme očištěný a propasírovaný česnek, zeleninový bujon, okořeníme pepřem a za občasného míchání vaříme, dokud se bujon nerozvaří.

  3. Do horké bramborové krémové polévky vmícháme jogurt a před podáváním posypeme pokrájenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!