Bramborová kaše zapečená s volským okem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
10 dkg máslo
1 kg brambory
250 ml mléko
podle chuti
sůl
nasekaná zelená petrželka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak je scedíme a vyšleháme se 1/4 litrem horkého mléka dohladka na kaši.

  2. Ohnivzdornou mísu vymažeme dobře tukem, přidáme kaši a uděláme do ní 4 důlky naběračkou. Do důlků vyklepneme vejce. Povrch posypeme hodně nasekanou petrželí, hodně pokropíme máslem a zapečeme v troubě, až se vejce srazí a kaše trochu zezlátne.

  3. Bramborovou kaši zapečenou s volským okem podáváme s hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!