Bramborová kaše se šunkou a cibulovou slámou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 sklenka olej
1 lžíce sůl
2 lžíce máslo
4 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 lžíce mletý pepř
6 ks velké brambory
1 hrnek mléko nebo smetana
20 dkg vepřová šunka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oloupeme brambory na kaši. Nakrájíme na menší kousky, důkladně omyjeme a dáme vařit do osolené vody

  2. Mezitím si nakrájíme cibulku na jemné plátky, které od sebe oddělíme.Také si nakrájíme šunku na jemné plátky. Cibuli můžeme fritovat nebo ji můžeme osmažit na pánvi. V mém případě jsem si vzala menší hrnec, nalila přiměřeně oleje, nechala rozehřát a pomalu po menších dávkách přisypávala cibulku. Smažíme dozlatova. Šunku nakrájíme najemno a dáme smažit na pánev spolu s tukem (sádlo). Opékáme také dozlatova

  3. Brambory, které se nám uvařily, si scedíme přilijeme k nim rozehřáté máslo spolu s mlékem a šleháme do té doby, než se utvoří správná konzistence

  4. Bramborovou kaši se šunkou a cibulovou slámou můžeme ihned podávat jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!