Houbový salát s rajčaty recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

česnek
sůl
citron
300 g žampiony
2 lžíce ocet balzamico
4 lžíce olivový olej
mletý pepř
1 svazek čerstvá petrželka
200 g cherry rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zálivku. Smícháme olivový olej, nadrobno nasekanou petrželku, prolisovaný nebo na jemno nakrájený stroužek česneku, sůl, pepř, ocet a citronovou šťávu (podle chuti). Zálivku důkladně promícháme

  2. Žampiony otřeme hadříkem a nakrájíme na plátky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a rajčata vsypeme do mísy, promícháme, zalijeme zálivkou a necháme v chladu odležet asi 30 minut

  3. Takto připravený houbový salát s rajčaty zdobíme lístky rukoly či jiného salátu a podáváme s bílým pečivem. Skvěle se doplňuje také s bílým vínem

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!