Bramborová kaše s bazalkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
8 - 10 ks brambory
2 větvičky bazalka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory oloupeme, omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme je do tlakového hrnce, osolíme, zalijeme asi hrnkem vody a dáme vařit. Od bodu varu je vaříme asi ještě 5 - 7 minut podle toho, na jak velké kousky je nakrájíme. Pak hrnec odstavíme a necháme brambory dojít. Podle potřeby vypustíme páru

  2. Zatím si obereme bazalku, opereme ji a osušíme. Brambory scedíme, přidáme do nich máslo a rozšťoucháme na kaši. Bazalku nakrájíme a již jen vmícháme do kaše

  3. Bramborovou kaši s bazalkou podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!