Bramborová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 ks vejce
550 g brambory
0.5 l mléko
majoránka
1 balíček droždí
1 lžička cukr krupice
0.5 kg hrubá mouka
mletý černý pepř
20 dkg zauzený salám

Postup přípravy receptu

  1. Z 3 lžic vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Brambory oloupeme a nastrouháme. Salám nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, koření, česnek, salám a promícháme. Přidáme brambory, vejce rozmíchané ve zbytku mléka a vykynutý kvásek. Zpracujeme v těsto, které necháme na teplejším místě vykynout.

  3. Vykynuté nalijeme na vymazaný plech, necháme ještě trošku vzejít a ve středně vyhřáté troubě upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!