Pravé žloutkové věnečky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
15 dkg máslo
1 lžíce rum
4 lžíce rum
500 ml mléko
250 ml voda
12 dkg cukr krupice
15 dkg cukr moučka
3 ks vanilkový cukr
14 dkg hladká mouka
90 g ztužený pokrmový tuk
2 lžíce horké mléko
2 ks vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu se solí a tukem. Když voda začne vřít a tuk je rozehřátý, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat. Teprve pak do něj rozklepneme další

  2. Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout

  3. Zatím si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do změklého másla po částech zašleháme pudink. Podle chuti můžeme přidat rum

  4. Vychladlé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem. Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme

  5. Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!