Bramboráky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
5 stroužků česnek
1 lžíce sůl
3 ks vejce
2 kg brambory
1 hrneček mléko
2 hrstě majoránka
3 lžíce hladká mouka
1 lžička mletý černý pepř
podle potřeby
1 hrneček olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno. Pokud brambory pouští příliš vody, tak ji odlijeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a česnek utřeme.

  2. Nastrouhané brambory osolíme, opepříme, přisypeme majoránku, přidáme vejce, česnek, mírně zaprášíme moukou a přilijeme mléko, to zabrání hnědnutí brambor a bramboráky budou mít krásnou zlatohnědou barvu. Přihodíme nakrájenou slaninu, protože ta nám bramborák nádherně provoní a povýší jeho chuť. Celou směs řádně promícháme.

  3. Do rozpáleného oleje vložíme naběračkou nabranou bramborovou směs, rozetřeme ji na pánvi do placky a dozlatova osmahneme z obou stran. Ochutnáme první bramborák a pokud je třeba směs ještě dochutíme. Pokud se nám zdá bramborák přesolený, jednoduše dostrouháme ještě brambory podle potřeby.

  4. Bramboráky se slaninou ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!