Vaflové bramboráky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
5 ks brambory
2 lžíce mléko
1 hrst majoránka
4 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
1 lžička olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme další ingredience (horké mléko, hladkou mouku, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a drcenou majoránku). Případně si připravíme bramborákové těsto podle vlastního receptu, jak ho máme rádi

  2. Spodní díl vaflovače potřeme trochou oleje. Stačí jen první bramborák, pak už nemusíme. Do vaflovače rozprostřeme těsto, přiklopíme a pečeme asi 5 minut

  3. Hotové vaflové bramboráky podáváme teplé nebo studené. U nás je jíme s uzeným a kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!