Bramboráky s kyselým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
těsto
1 ks vejce
750 g brambory
100 ml kysaná smetana
30 g hladká mouka
150 g uzené maso
250 g kysané zelí
80 g směs bylinek (kopřiva, bazalka, petrželka)
na ozdobu
100 ml zakysaná smetana
200 g brusinky ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Zelí slijeme a posekáme nadrobno. Brambory oškrábeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Uzené maso pokrájíme na kostičky. Bylinky opereme, necháme oschnout a pak nasekáme.

  2. V míse promícháme brambory, zelí, mouku, uzené maso, bylinky, 100 ml smetany a vejce. Osolíme a opepříme.

  3. Máslo rozpálíme na pánvi a z těsta na něm upečeme bramboráky, které podáváme polévané kysanou smetanou a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!