Bramboráky s kyselým zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo těsto 1 ks vejce 750 g brambory 100 ml kysaná smetana 30 g hladká mouka 150 g uzené maso 250 g kysané zelí 80 g směs bylinek (kopřiva, bazalka, petrželka) na ozdobu 100 ml zakysaná smetana 200 g brusinky ve vlastní šťávě
Postup Bramboráky s kyselým zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí slijeme a posekáme nadrobno. Brambory oškrábeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Uzené maso pokrájíme na kostičky. Bylinky opereme, necháme oschnout a pak nasekáme.
V míse promícháme brambory, zelí, mouku, uzené maso, bylinky, 100 ml smetany a vejce. Osolíme a opepříme.
Máslo rozpálíme na pánvi a z těsta na něm upečeme bramboráky, které podáváme polévané kysanou smetanou a brusinkami.