Zapečené kuřecí maso v bramborákové směsi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 dl olej 1 lžička sůl 1 špetka sůl 2 ks vejce 4 ks brambory 1 hrst majoránka 1 ks cibule 2 lžíce majonéza 1 ks kuřecí prsa 2 plátky anglická slanina 1 ks jarní cibulka 250 g tvrdý sýr 1 lžička mletý černý pepř 2 špetky směs koření na kuře
Postup Zapečené kuřecí maso v bramborákové směsi
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a prolisovaný česnek. Vše promícháme na klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou na pánvi. Když je kuřecí maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme
Bramborákové těsto dáme do olejem vymazaných misek nebo libovolných zapékacích nádob. Těsto rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směs
Misky s bramborovým těstem a kuřecí směsí dáme zapékat asi na 20 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Během pečení průběžně kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák
Pokud je bramborové těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr, ale není nutné, pokud nemáme rádi rozpečený sýr, do trouby už nedáváme
Zapečené kuřecí v bramborákové směsi servírujeme přímo v miskách, ale lze samozřejmě vyklopit misky i na talíř.