Zapečené kuřecí maso v bramborákové směsi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 dl olej
1 lžička sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
4 ks brambory
1 hrst majoránka
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
1 ks kuřecí prsa
2 plátky anglická slanina
1 ks jarní cibulka
250 g tvrdý sýr
1 lžička mletý černý pepř
2 špetky směs koření na kuře

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a prolisovaný česnek. Vše promícháme na klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé

  2. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou na pánvi. Když je kuřecí maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme

  3. Bramborákové těsto dáme do olejem vymazaných misek nebo libovolných zapékacích nádob. Těsto rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směs

  4. Misky s bramborovým těstem a kuřecí směsí dáme zapékat asi na 20 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Během pečení průběžně kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák

  5. Pokud je bramborové těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr, ale není nutné, pokud nemáme rádi rozpečený sýr, do trouby už nedáváme

  6. Zapečené kuřecí v bramborákové směsi servírujeme přímo v miskách, ale lze samozřejmě vyklopit misky i na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!