Bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 špetka sůl
1 snítka petrželka
2 lžičky majoránka
2 ks mrkev
1 ks malá cibule
2 lžíce hladká mouka
3 ks větší brambory
1 ks menší petržel
2 lžíce sušené nebo čerstvé houby
1 ks celer (stačí kousek)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a smažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby. Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a petrželku a bramboračku už jen krátce povaříme.

  3. Bramboračku podáváme ihned po uvaření, ale můžeme ji nechat i rozležet. Vhodnou přílohou je pečivo, ale nemusí být. Bramboračka je vhodná i pro vegetariány.

  4. Zobrazit přes 30 dalších receptů pro bramboračku?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!