Borůvkový pohár recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 g cukr moučka
100 g borůvky
1 balíček vanilkový cukr
60 g měkký tvaroh
1 balíček ztužovač šlehačky
1 kelímek smetana na šlehání 30%

Postup přípravy receptu

  1. Budeme potřebovat asi 100 g borůvek. Jestliže máme čerstvé borůvky, tak je lehce propláchneme a zbavíme stopiček. Pokud použijeme mražené, necháme je při pokojové teplotě rozmrznout a 2 hezké kousky si dáme stranou na ozdobu

  2. Borůvky vložíme do mísy a smícháme s cukrem. Vezmeme mixér a borůvky krátkou dobu mixujeme. Nerozmixujeme všechny na kaši (jen lehce), aby maličko pustily šťávu, kusy borůvek či vyskytující se celé borůvky rozhodně nejsou na škodu

  3. Ušleháme smetanu, přidáme tvaroh a vanilkový cukr, znovu mixérem rozšleháme, aby se tvaroh a šlehačka pěkně spojili. Vezmeme si cukrářský rukáv a naplníme jej vzniklým krémem, používáme zdobítko bez výrazného reliéfu

  4. Připravené sklenky na šampaňské začneme plnit krémem. Krém dáme dospod a dlouhou lžičkou pak přidáme vrstvu borůvek, vrstvy střídáme, ale vždy musí být poslední vrstvou krém

  5. Borůvkový pohár můžeme dozdobit celou borůvkou. Borůvkový pohár uchováváme v lednici a přikryjeme ho potravinářskou fólií, aby byl dezert vláčný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!