Borůvkový grahamový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 lžička skořice 0 ks citron 2 lžíce studená voda 2 lžíce kukuřičný škrob 750 g čerstvé nebo mražené borůvky těsto 2 lžičky voda 3 lžíce javorový sirup 0 hrnků třtinový cukr 150 g grahamové sušenky 2 lžíce sezamová pasta tahini
Postup Borůvkový grahamový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Rozdrtíme grahamové sušenky. Přidáme zbývající ingredience a dobře promícháme.
Těsto vtěsnáme do formy a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut.
Borůvky zahřejeme až k varu. Zvolna vaříme asi 10 min. Přidáme cukr, šťávu z citronu a skořici a vaříme další 2 minuty. Škrob dobře rozmícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme k borůvkám. Borůvky provaříme další minutu. Sejmeme z plotny a zchladíme. Rozetřeme na korpus. Před servírováním necháme borůvkový grahamový koláč asi 2 hodiny v ledničce vychladit.
Borůvkový grahamový koláč nakrájíme a můžeme podávat.