Borůvkový grahamový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 lžička skořice
0 ks citron
2 lžíce studená voda
2 lžíce kukuřičný škrob
750 g čerstvé nebo mražené borůvky
těsto
2 lžičky voda
3 lžíce javorový sirup
0 hrnků třtinový cukr
150 g grahamové sušenky
2 lžíce sezamová pasta tahini

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrtíme grahamové sušenky. Přidáme zbývající ingredience a dobře promícháme.

  2. Těsto vtěsnáme do formy a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 - 30 minut.

  3. Borůvky zahřejeme až k varu. Zvolna vaříme asi 10 min. Přidáme cukr, šťávu z citronu a skořici a vaříme další 2 minuty. Škrob dobře rozmícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme k borůvkám. Borůvky provaříme další minutu. Sejmeme z plotny a zchladíme. Rozetřeme na korpus. Před servírováním necháme borůvkový grahamový koláč asi 2 hodiny v ledničce vychladit.

  4. Borůvkový grahamový koláč nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!