Boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 - 6 ks brambory
30 g tuk
1 ks cibule
6 - 8 ks rajče
100 g sterilovaná červená řepa
125 ml zakysaná smetana
400 g hovězí maso
200 g kořenová zelenina
150 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vytáhneme a necháme zchladit. Pak jej nakrájíme na kostičky. Rajčata, spaříme, oloupeme, zbavíme tekuté dužniny a necháme je na pánvi pomalu dusit - rozvařit

  2. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk nebo olej a kořenovou zeleninu s cibulí a brambory orestujeme. Pak zeleninu přidáme spolu s řepou do vývaru z masa a uvaříme ji doměkka. Ke konci vaření přidáme zelí a krátce vše povaříme. Přidáme ještě rozvařená rajčata a maso a necháme naposledy prohřát

  3. K boršči podáváme na stůl zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!