Boloňská vepřová pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 lžíce olej 1 lžíce máslo 0.5 l mléko 1 ks cibule 4-5 ks žampiony 1 lžíce čerstvá petrželka 750 g vepřová pečeně 1 špetka mletý fenykl podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Boloňská vepřová pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso osolíme, potřeme oloupaným česnekem, opepříme, okořeníme fenyklem a necháme několik hodin odležet v lednici.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Pak maso opečeme na oleji s máslem, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřovou pečeni zalijeme mlékem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku doplníme o nasekanou petrželku, nakrájené houby a podusíme znovu, až jsou houby měkké.
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme těstoviny, brambory či rýži jako přílohu, zalijeme omáčkou a podáváme.