Boloňská vepřová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 lžíce máslo
0.5 l mléko
1 ks cibule
4-5 ks žampiony
1 lžíce čerstvá petrželka
750 g vepřová pečeně
1 špetka mletý fenykl
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso osolíme, potřeme oloupaným česnekem, opepříme, okořeníme fenyklem a necháme několik hodin odležet v lednici.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  3. Pak maso opečeme na oleji s máslem, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřovou pečeni zalijeme mlékem a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku doplníme o nasekanou petrželku, nakrájené houby a podusíme znovu, až jsou houby měkké.

  4. Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme těstoviny, brambory či rýži jako přílohu, zalijeme omáčkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!