Babiččiny brabantské dortíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

100 g máslo
200 g máslo
1 - 2 lžíce rum
1 ks žloutek
čokoláda na vaření
100 g cukr moučka
100 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1/2 lžičky citronová kůra
lískové oříšky
100 g mleté lískové ořechy
80 g mleté lískové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme povolit a nakrájíme ho na menší kousky. Máslo zpracujeme společně s moukou, cukrem, citrónovou, kůrou, žloutkem a mletými ořechy v hladké těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme 30 minut odležet v lednici

  2. Z těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm. Z těsta vykrajujeme kolečka a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka pečeme v mírně vyhřáté troubě na 160 °C 4 - 6 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout

  3. Z uvedených surovin na náplň (změklé máslo, cukr, mleté ořechy a rum) umícháme hladký krém. Vždy jedno kolečko pomažeme krémem a přiklopíme ho dalším. Nakonec slepená kolečka zdobíme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme lískovým oříškem. Brabantské dortíčky necháme zatuhnout

  4. Babiččiny brabantské dortíčky uchováváme v chladu a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!