Boloňská tofu pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 ks cibule
4-5 lžic rajský protlak
1 balíček tofu natural
2 lžičky rajčatové pesto
podle chuti
sůl
sojová omáčka
mletý černý pepř
čeŕstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na lžíci oleje. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhané tofu, dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou a chvíli podusíme.

  2. Poté přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek a nakonec můžeme přidat trošku rajčatového pesta a pár lístků nasekané bazalky. Pomazánku dobře promícháme.

  3. Boloňskou tofu pomazánku mažeme na toasty, topinky, ale dá se použít i jako směs na těstoviny a k plnění tortill.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!