Jarní vajíčková pomazánka s jogurtem a jarní cibulkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 lžíce plnotučná hořčice
150 ml bílý jogurt
čerstvě mletý černý pepř
3 ks jarní cibulka i s natí

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Jarní cibulku i s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Do mísy dáme pokrájenou jarní cibulku. Uvařená vajíčka protlačíme přes strunu na brambory, tímto způsobem rychle uděláme malé kostky a pomazánka bude lepší, když budeme moci kousnout do malých kousků vajíček

  2. Vajíčka výrazněji osolíme, vejce to potřebují a snesou. Vydatně okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, přidáme plnotučnou hořčici a hustý domácí bílý neochucený jogurt, eventuálně jogurt řeckého typu, promícháme a odložíme vychladit do chladničky asi na 1 hodinu, za ten čas se dobře propojí všechny chutě

  3. Jarní vajíčkovou pomazánku s jogurtem a jarní cibulkou přeložíme do misek a servírujeme s čerstvým domácím pečivem. Každému přidáme k pomazánce ještě lžičku na nabírání a nůž na roztírání. Pomazánka má řidší konzistenci a výbornou velmi jemnou osvěžující chuť, kterou přiměřeně zvýrazní jarní cibulka

  4. Pomazánku podáváme ke snídani anebo jako studenou večeři, vhodná je i ke svačině. Můžeme ji použít i jako podklad na obložené chlebíčky, k plnění vajec a různé zeleniny, také je výbornou součástí obložených mís a studeného bufetu. Příprava je přitom jednoduchá a rychlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!