Blesková celerová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce máslo
1 hrst petrželka
200 g celer
1 l voda
50-100 g nízkotučný tavený sýr
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celery oloupeme a omyjeme. Na hrubém struhadle je nastrouháme. Pokud máme možnost, můžeme je nasekat v mixéru.

  2. V hrnci si rozpustíme máslo. Vsypeme celer a osmahneme jej dorůžova. Pak vše zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku bujonu, tavený sýr a přivedeme k varu. Polévku krátce povaříme, aby se rozpustil bujon a sýr. Přidáme petrželku a podle chuti přisolíme.

  3. Bleskovou celerovou polévku podáváme horkou, ale i studenou. Můžeme ji zdobit krutonky z pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!