Blesková koprovka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
sůl
250 ml voda
1 svazeček kopr
1 kelímek kefír
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kopr omyjeme, oklepeme a jemně usekáme. Vložíme jej do vroucí vody a asi 2 minuty povaříme

  2. Kefír smícháme se smetanou a rozšleháme v něm hladkou mouku. Vše vlijeme do vody s koprem a mouku rozvaříme

  3. Podle chuti osladíme a osolíme, kyselit již není potřeba

  4. Bleskovou koprovku můžeme podávat s knedlíky, bramborem, zbytky hovězího masa. Do hotové omáčky rozpůlíme vejce uvařená natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!