Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
100 g šunka
1 lžíce čerstvá bazalka
0 lžiček sušené oregano
1 špetka mletý černý pepř
1 plechovka loupaná rajčata
těsto
300 ml voda
200 g směs na jáhlové těsto nominal
na ozdobu
50 g sýr pecorino

Postup přípravy receptu

  1. Klasické noky připravíme velice snadno. Suroviny intenzivně promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté znovu prohněteme a můžeme tvarovat.

  2. Způsobů tvarování je celá řada, ale asi nejjednodušší je vyválet tenký váleček (cca 1 cm) a ten rozkrájíme rovně nebo zešikma na menší kousky. Výsledné tvary vhodíme vařit do vroucí vody asi na 5 - 6 minut. Po vytažení necháme noky odkapat v cedníku.

  3. Česnek nakrájíme na plátky a šunku (ideálně prosciutto) nakrájíme na kostičky. Na lžíci olivového oleje osmahneme nakrájený česnek, pak přidáme šunku a na chviličku i sušené oregano. Nakonec půjdou rajčata z konzervy, které společně s ostatními surovinami podusíme, aby se omáčka zredukovala.

  4. Asi po 10 minutách okořeníme solí a pepřem a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme sekané lístky bazalky. Omáčku smícháme s noky a bohatě posypeme strouhaným pecorinem.

  5. Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!