Roštěnky v pikantní omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sádlo
hladká mouka
čerstvá bazalka
3 větvičky čerstvý tymián
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 lžíce rajčatové pyré
2 plátky hovězí roštěnec
1 ks pálivá slovenská paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plátky očištěné roštěné zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku prolisujeme

  2. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme z obou stran na sádle do hněda. Pak roštěnky vydáme a na výpeku opečeme cibuli dozlatova. K cibuli vmícháme mletou papriku a jakmile zpění, přidáme rajčatové pyré. Vše krátce orestujeme a zalijeme vínem. Do takto připraveného základu vrátíme opečené maso, vše ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem a dusíme spolu s pálivou slovenskou kapií doměkka. Během dušení maso podléváme podle potřeby vývarem

  3. Roštěnky v pikantní omáčce podáváme se špagetami nebo knedlíkem. Vhodným doplňkem k pokrmu je zakysaná smetana, kterou servírujeme zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!