Bažantí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo 1 ks cibule 30 g celer 1 ks bažant 2 lžíce hladká mouka podle chuti sůl mrkev petržel nudle muškátový květ celý pepř
Postup Bažantí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Bažanta očistíme a povaříme v osolené vodě.
Zeleninu mezitím očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme nebo pokrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
K povařenému bažantovi přidáme přichystanou zeleninu, celý pepř a vaříme doměkka.
V jiné nádobě na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova.
Jíšku zalijeme vývarem z bažanta a vaříme ještě asi 45 minut. Do polévky vložíme nakrájené maso a vnitřnosti z bažanta, okořeníme muškátovým květem a nakonec do bažantí polévky zavaříme nudle podle chuti.