Bažantí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
1 ks cibule
30 g celer
1 ks bažant
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mrkev
petržel
nudle
muškátový květ
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta očistíme a povaříme v osolené vodě.

  2. Zeleninu mezitím očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme nebo pokrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  3. K povařenému bažantovi přidáme přichystanou zeleninu, celý pepř a vaříme doměkka.

  4. V jiné nádobě na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a osmažíme dozlatova.

  5. Jíšku zalijeme vývarem z bažanta a vaříme ještě asi 45 minut. Do polévky vložíme nakrájené maso a vnitřnosti z bažanta, okořeníme muškátovým květem a nakonec do bažantí polévky zavaříme nudle podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!