Grilovaný losos s italskou čočkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl petrželka pažitka rozmarýn 1 ks rajče 1 ks pórek 1 ks mrkev bobkový list nové koření olivový olej bílý pepř 300 g zelená čočka 1 ks řapíkatý celer balzamikový ocet celý černý pepř 4 ks steak z losasa
Postup Grilovaný losos s italskou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Čočku nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Do plátna zabalíme pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložíme do hrnce s čočkou a vaříme maximálně 30 minut. Nechceme, aby ta čočka byla hnusná kašovitá školno-jídelnová na lžíci lepidlová hnusná maltoidní směs
Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Do základu přilijeme kapku balzamikového octa. Uvařenou čočku přidáme k orestované zelenině a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku
Steaky z ryby osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z obou stran dozlatova
Grilovaného lososa s italskou čočkou servírujeme s pár lístky petrželky
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!