Grilovaný losos s italskou čočkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
petrželka
pažitka
rozmarýn
1 ks rajče
1 ks pórek
1 ks mrkev
bobkový list
nové koření
olivový olej
bílý pepř
300 g zelená čočka
1 ks řapíkatý celer
balzamikový ocet
celý černý pepř
4 ks steak z losasa

Postup přípravy receptu

  1. Čočku nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Do plátna zabalíme pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložíme do hrnce s čočkou a vaříme maximálně 30 minut. Nechceme, aby ta čočka byla hnusná kašovitá školno-jídelnová na lžíci lepidlová hnusná maltoidní směs

  2. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu orestujeme. Do základu přilijeme kapku balzamikového octa. Uvařenou čočku přidáme k orestované zelenině a prohřejeme. Nakonec vmícháme rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku

  3. Steaky z ryby osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi rozehřejeme olivový olej a steaky opečeme z obou stran dozlatova

  4. Grilovaného lososa s italskou čočkou servírujeme s pár lístky petrželky

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!