Barevný nepečený dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g čokoláda na vaření
2 balíčky pudinkový prášek
1 balíček želatina v prášku
2 ks bílá activia
podle chuti
cukr
ovoce
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Potřebujeme dva druhy pudinku. Nejprve se připravíme jeden druh pudinku podle návodu na balení a pudink nalijeme do mísy, ve které se bude podávat už hotový dezert, a necháme krátce zatuhnout.

  2. Nyní si rozděláme druhý pudink a ten až trochu ztuhne, tak ho nalijeme na ten první pudink a necháme trochu zatuhnout.

  3. Dále si připravíme horkou lázeň, ve které rozehřejeme čokoládu. Když se čokoláda úplně rozehřeje, tak ji nalijeme na pudink. Vznikne nám tak další podlaží dezertu. Čokoládu necháme zatuhnout, ale ne v lednici.

  4. Až čokoláda zatuhne, tak si uděláme želatinu podle návodu na balení. Když želatina ztuhne, tak si ušleháme v ruce dvě bílé activie a nalijeme je na želatinu a rozetřeme. Nakonec dezert ozdobíme ovocem podle chuti.

  5. Barevný nepečený dezert opatrně nakrájíme a podáváme jako velmi chutnou sladkost při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!