Barevná vajíčka recept

Apetit Recepty undefined

Suroviny na recept

vejce
voda
2 lžíce kari koření
0,5 l turecká káva
1 l krabicové víno
hnědé cibulové slupky
1 balíček kysané červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Fialovou barvu dostane vajíčko, když jej povaříme v obyčejném červeném víně

  2. Hnědou barvu získáme ponořením vajíčka do silné turecké kávy. Ponechme jej v kávě alespoň čtvrt hodiny

  3. Žlutou barvu dodá vajíčku koření kari (nebo samotná kurkuma). Stačí kari rozpustit v půl litru horké vody a vajíčko do vody ponořit asi na půl hodiny. Vajíčko můžeme v kari i povařit a výsledek bude intenzivnější

  4. Oranžovou barvu vykouzlíme povařením vejce ve slupkách z bílé cibule. Čím delší vaření, tím intenzivnější výsledek

  5. K modré barvě vajíčka napomůže šťáva z červeného zelí, můžeme ji i trochu rozředit. Vajíčko v ní buď povaříme, nebo jej necháme alespoň hodinu louhovat ve studené šťávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!