Trojbarevná buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

9 lžic olej
1 špetka sůl
1 lžíce kakao
0,5 hrnků mléko
0,5 balíčků prášek do pečiva
1 lžíce med
1 lžíce med
med
2 lžičky mletá skořice
1 hrnek hladká mouka
sušené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uděláme základní těsto. Prosejeme mouku s práškem do pečiva a přidáme špetku soli. Přidáme mléko a olej. Rozdělíme těsto na tři části. Pokud jste více na sladké, tak si do těsta ještě přidejte cukr

  2. Do první části přidáme kakao a lžíci medu. Do druhé přidáme skořici a lžíci medu a do třetí jenom kurkumu. Podle chuti můžeme do jednotlivých částí přidat třeba sušené ovoce, kousky čokolády, kokos nebo prostě cokoli

  3. Do malého pekáčku nebo koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané moukou postupně nalijeme těsto. Nejdříve kakaové, pak s kurkumou a nakonec se skořicí. Nebo podle sebe. Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme na střední teplotu asi 25 minut

  4. Upečenou trojbarevnou buchtu můžeme podávat jen tak. Nebo ji můžeme potřít medem, sirupem či povidly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!