Banánová žemlovka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 80 g cukr 1 špetka sůl 5 ks vejce 450 ml smetana 100 g rozinky 5 ks banán 5 ks rohlík máslo na vymazání formy 1 lžička vanilkový extrakt
Postup Banánová žemlovka
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin
Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu
Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy
Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20-30 minut péct
Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru
Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte
Tip: Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku)
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010
Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.