Banánová žemlovka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

80 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
450 ml smetana
100 g rozinky
5 ks banán
5 ks rohlík
máslo na vymazání formy
1 lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 170°C. Pokud jste si rozinky nenamočili předem, je nejvyšší čas to udělat. Lepší je ale vzpomenout si včas, aby se namáčely několik hodin

  2. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu

  3. Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy

  4. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20-30 minut péct

  5. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru

  6. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku a ještě krátce zapečte

  7. Tip: Jako základ můžete použít jakékoliv bílé pečivo (toastový chléb, veku, klidně i vánočku)

  8. Zdroj:

  9. Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

  10. Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!