Veganská banánová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks banán
30 g strouhaný kokos
0,5 hrnků řepkový olej
1 balíček kypřící prášek do pečiva
olej na vymazání
240 g celozrnná žitná mouka
1 hrnek sójové mléko
100 g třtinový cukr
mouka na vysypání
1 lžíce holandské kakao
25 g stolní sladidlo Stevia

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme všechny sypké ingredience - celozrnnou žitnou mouku (je lepší ji prosít - je pak kypřejší), třtinový cukr, stolní sladidlo (např. práškové stolní sladidlo na bázi steviol-glykosidů Stevia) a prášek do pečiva. Poté přilijeme sójové mléko a řepkový olej. Dále rozmixujeme dva velké banány, vlijeme do směsi a celou ji důkladně promícháme

  2. Oddělíme jednu polovinu těsta od druhé a do jedné přimícháme jednu lžíci holandského kakaa a do druhé 30 g strouhaného kokosu. Nakonec střídavě vlijeme obě těsta do olejem vymazané a moukou vysypané formy. Veganskou banánovou bábovku pečeme 40 minut v horkovzdušné troubě

  3. Veganskou banánovou bábovku podáváme jako tu klasickou - nakrájíme na dílky a pochutnáváme si na ní ke kávě, čaji a jinému horkému nápoji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!