Banánová bábovka se smetanou a čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
125 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
3 ks banán
1 balíček vanilkový cukr
200 ml zakysaná smetana
325 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová štáva
200 g hořká kvalitní čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu předem vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Suroviny by měly mít pokojovou teplotu a sypké suroviny prosejeme. Čokoládu necháme rozpustit nejlépe ve vodní lázni. Máslo rozpustíme.

  2. Banány důkladně rozmačkáme na kaši. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezčernaly. K banánové kaši přidáme velká vejce, máslo a smetanu a důkladně rozšleháme. Pomalu za stálého šlehání přidáváme cukry, mouku, sůl s práškem do pečiva. Do těsta přidáme vychladlou čokoládu. Čokoládu s těstem dobře promícháme, i když to půjde ztěžka. Těsto dáme do formy a pečeme dozlatova. Asi po 40 minutách zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté vyklopíme.

  3. Banánovou bábovku se smetanou a čokoládou ocukrujeme a můžeme podávat. Bábovku také můžeme polít rozpuštěnou čokoládou se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!