Banánová bábovka se smetanou a čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 1 špetka sůl 2 ks vejce 125 g máslo 1 balíček prášek do pečiva 3 ks banán 1 balíček vanilkový cukr 200 ml zakysaná smetana 325 g polohrubá mouka 1 lžíce citronová štáva 200 g hořká kvalitní čokoláda podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Banánová bábovka se smetanou a čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu předem vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Suroviny by měly mít pokojovou teplotu a sypké suroviny prosejeme. Čokoládu necháme rozpustit nejlépe ve vodní lázni. Máslo rozpustíme.
Banány důkladně rozmačkáme na kaši. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezčernaly. K banánové kaši přidáme velká vejce, máslo a smetanu a důkladně rozšleháme. Pomalu za stálého šlehání přidáváme cukry, mouku, sůl s práškem do pečiva. Do těsta přidáme vychladlou čokoládu. Čokoládu s těstem dobře promícháme, i když to půjde ztěžka. Těsto dáme do formy a pečeme dozlatova. Asi po 40 minutách zkoušíme špejlí. Upečenou bábovku necháme vychladnout, poté vyklopíme.
Banánovou bábovku se smetanou a čokoládou ocukrujeme a můžeme podávat. Bábovku také můžeme polít rozpuštěnou čokoládou se smetanou.