Chutná játrová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks česnek
olej
sůl
majoránka
1 ks cibule
0,5 ks masox
hladká mouka
mletý kmín
35 dkg vepřová játra
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji nebo sádle, přidáme játra a ještě chvíli restujeme, přidáme mletý kmín, mletý pepř, majoránku, česnek a sladkou papriku. Podlijeme vodou a vaříme asi 15 - 20 minut v papinovém hrnci. Po uvaření přidáme do játrové omáčky půlku masoxu, dochutíme solí, necháme povařit a zahustíme moukou s vodou

  3. Chutnou játrovou omáčku podáváme s rýží nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!