Chutná drůbková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
0,5 ks cibule
1 dl smetana
1 l voda
1 ks mrkev
1 díl květák
nové koření
hladká mouka
muškátový květ
petrželová nať
1 ks řapíkatý celer
celý černý pepř
polévkové nudle
husí krky
husí žaludky
husí srdíčka
husí jatýrka

Postup přípravy receptu

  1. Drůbky zalijeme vodou, osolíme a necháme zavařit. Jakmile vystoupí pěna, sebereme ji do misky a polévku okořeníme celým černým pepřem a novým kořením. Přidáme nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek zbavený klíčku. Necháme hodinu povařit. Potom vyndáme stranou maso a zeleninu a vývar přecedíme

  2. V dalším kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku, kterou zalijeme hotovým vývarem. Přidáme kousek květáku a špetku muškátového květu. Necháme chvíli povařit a na závěr přilijeme smetanu

  3. Mezitím si v novém hrnci uvaříme nudle do polévky. Do teriny naházíme nakrájenou zeleninu a maso, zalijeme vývarem a posypeme nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndáme stranou do talíře, také posypeme petrželkou a podáváme spolu s polévkou

  4. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!