Chutná houbová omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
750 ml mléko
200 ml smetana
50 g sádlo
300 g hřiby
3 lžíce hladká mouka
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nasbírané hříbky očistíme, nakrájíme, omyjeme a necháme okapat

  2. Na rozehřátém sádle osmažíme nakrájené hříbky, podlijeme trochou vody, mírně osolíme a podusíme. Na másle si připravíme jíšku z hladké mouky, zalijeme mlékem, řádně provaříme za stálého míchání. Přidáme podušené hříbky a smetanu. Houbovou omáčku dochutíme solí a necháme projít varem

  3. Chutnou houbovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!