Bác - kynutá bramborová buchta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
5 ks vejce
1 dl mléko
majoránka
50 g droždí
150 g škvarky
mletý pepř
hrubá mouka
mletý mák
600 g vařené brambory
sádlo nebo olej
600 g syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka a kvasnic si připravíme kvásek. Syrové i vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle do jedné mísy. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přimícháme drobnější škvarky (nemusí být). Přimícháme kvásek a podle potřeby zahustíme hrubou moukou. A necháme vykynout

  2. Pekáč si vymastíme a vysypeme hrubou moukou smíchanou s částí máku. Vykynuté těsto přelijeme do plechu, vršek posypeme mákem a dáme péct při cca 200 °C dle výšky těsta

  3. Bác - kynutá bramborová buchta je skvělá na snídani, svačinu a lze ji použít i jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!