Bác - kynutá bramborová buchta recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 5 ks vejce 1 dl mléko majoránka 50 g droždí 150 g škvarky mletý pepř hrubá mouka mletý mák 600 g vařené brambory sádlo nebo olej 600 g syrové brambory
Postup Bác - kynutá bramborová buchta
Postup přípravy receptu
-
Z mléka a kvasnic si připravíme kvásek. Syrové i vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle do jedné mísy. Ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou. Přimícháme drobnější škvarky (nemusí být). Přimícháme kvásek a podle potřeby zahustíme hrubou moukou. A necháme vykynout
Pekáč si vymastíme a vysypeme hrubou moukou smíchanou s částí máku. Vykynuté těsto přelijeme do plechu, vršek posypeme mákem a dáme péct při cca 200 °C dle výšky těsta
Bác - kynutá bramborová buchta je skvělá na snídani, svačinu a lze ji použít i jako přílohu.