Zapečené brambory Hasselback recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 porce máslo
6 ks brambory
1 kelímek smetana
zelenina
eidam
parmazán
anglická slanina
koření na americké brambory
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Tip na počátek všeho dění: Dáme si kousek másla do mrazáku, zapneme troubu na 200 °C a necháme chladit své oblíbené pivo. Máslo se zamrazuje, aby se lépe poté vkládalo do nařezané brambory

  2. Dobře omyté

  3. " target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory nakrájíme ostrým nožem tak, abychom zastavili dříve a nepřekrojili je. Do zářezů začneme vkládat máslo, parmazán a slaninu. Šetříme-li, použijeme eidam nebo jiný levnější sýr. Osolíme a použijeme sušený česnek či česnekové vločky. Případně ještě zasypeme kořením na americké brambory. Solí určitě nešetříme

  4. Připravené brambory dáme do vymazaného pekáče a předehřáté trouby na 45 minut. Začneme si chystat zeleninu jako přízdob talíře nebo salát do misky

  5. Po 45 minutách zalijeme brambory Hasselback smetanou a zasněžíme nastrouhaným eidamem nebo jiným oblíbeným sýrem a dáme dopéct ještě na 15 minut zpět do trouby

  6. Zapečené brambory Hasselback servírujeme s oblíbenou zeleninou, zakápneme tatarkou a přizdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou. K tomu popíjíme oblíbené pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!