Zapečené brambory Hasselback recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 porce máslo 6 ks brambory 1 kelímek smetana zelenina eidam parmazán anglická slanina koření na americké brambory sušený česnek
Postup Zapečené brambory Hasselback
Postup přípravy receptu
-
Tip na počátek všeho dění: Dáme si kousek másla do mrazáku, zapneme troubu na 200 °C a necháme chladit své oblíbené pivo. Máslo se zamrazuje, aby se lépe poté vkládalo do nařezané brambory
Dobře omyté
" target="_blank" title="Pochoutky z nových brambor">brambory nakrájíme ostrým nožem tak, abychom zastavili dříve a nepřekrojili je. Do zářezů začneme vkládat máslo, parmazán a slaninu. Šetříme-li, použijeme eidam nebo jiný levnější sýr. Osolíme a použijeme sušený česnek či česnekové vločky. Případně ještě zasypeme kořením na americké brambory. Solí určitě nešetříme
Připravené brambory dáme do vymazaného pekáče a předehřáté trouby na 45 minut. Začneme si chystat zeleninu jako přízdob talíře nebo salát do misky
Po 45 minutách zalijeme brambory Hasselback smetanou a zasněžíme nastrouhaným eidamem nebo jiným oblíbeným sýrem a dáme dopéct ještě na 15 minut zpět do trouby
Zapečené brambory Hasselback servírujeme s oblíbenou zeleninou, zakápneme tatarkou a přizdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou. K tomu popíjíme oblíbené pivo.