Jemný rebarborový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 hrnek cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1/4 kostky máslo
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
2 lžíce cukr moučka
2 řapíky rebarbora
2 lžíce hrubá mouka
2 hrnky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru dobře očistíme, zbavíme listů, omyjeme a oloupeme, řapíky poté nakrájíme na menší kousky nebo na plátky

  2. Z mouky, mléka, cukru, oleje, prášku do pečiva a vajec připravíme těsto, které dobře vyšleháme nebo rozmícháme metlou

  3. Těsto poté vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, navrch poklademe nakrájenou rebarboru a zasypeme drobenkou, kterou připravíme z másla, cukru a hrubé mouky

  4. Rebarborový koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut

  5. Koláč podáváme vychladlý a nakrájený na čtverce, sypaný moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!