Jemný rebarborový koláč s drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 hrnek cukr 1/2 hrnku olej 2 ks vejce 1/4 kostky máslo 1 hrnek mléko 1 ks prášek do pečiva 2 lžíce cukr moučka 2 řapíky rebarbora 2 lžíce hrubá mouka 2 hrnky polohrubá mouka
Postup Jemný rebarborový koláč s drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru dobře očistíme, zbavíme listů, omyjeme a oloupeme, řapíky poté nakrájíme na menší kousky nebo na plátky
Z mouky, mléka, cukru, oleje, prášku do pečiva a vajec připravíme těsto, které dobře vyšleháme nebo rozmícháme metlou
Těsto poté vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, navrch poklademe nakrájenou rebarboru a zasypeme drobenkou, kterou připravíme z másla, cukru a hrubé mouky
Rebarborový koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut
Koláč podáváme vychladlý a nakrájený na čtverce, sypaný moučkovým cukrem.