Jemný salát z kapra recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks cibule
1/4 ks celer
5 lžic majonéza
1 lžíce kapary
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
3 lžíce zakysaná smetana
1 - 2 ks kyselá okurka
citronová šťáva
2 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
1/2 ks kapr s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Kapra s kůží očistíme, vložíme do studené osolené vody, přidáme koření a vaříme cca 10 minut doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a maso obereme

  2. Čtvrtku menšího celeru oloupeme, nastrouháme nahrubo a povaříme asi 2 minuty ve vývaru z kapra. Pak celer scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, které rovněž spaříme vodou a zchladíme. Kapary jemně nasekáme, okurku nakrájíme nadrobno a hrášek necháme okapat

  3. V míse zlehka promícháme kapří maso s celerem, cibulkou, hráškem, okurkami a kapary. Nakonec směs spojíme majonézou smíchanou se zakysanou smetanou. Salát podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu

  4. Jemný salát z kapra rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!