Jemný salát z kapra recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks cibule 1/4 ks celer 5 lžic majonéza 1 lžíce kapary 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 3 lžíce zakysaná smetana 1 - 2 ks kyselá okurka citronová šťáva 2 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 1/2 ks kapr s kůží
Postup Jemný salát z kapra
Postup přípravy receptu
-
Kapra s kůží očistíme, vložíme do studené osolené vody, přidáme koření a vaříme cca 10 minut doměkka. Vychladlou rybu zbavíme kůže a maso obereme
Čtvrtku menšího celeru oloupeme, nastrouháme nahrubo a povaříme asi 2 minuty ve vývaru z kapra. Pak celer scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, které rovněž spaříme vodou a zchladíme. Kapary jemně nasekáme, okurku nakrájíme nadrobno a hrášek necháme okapat
V míse zlehka promícháme kapří maso s celerem, cibulkou, hráškem, okurkami a kapary. Nakonec směs spojíme majonézou smíchanou se zakysanou smetanou. Salát podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladu
Jemný salát z kapra rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s opečenými toasty.