Pečený losos recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 kelímek smetana
1/4 ks celer
1 ks pórek
4 ks mrkev
1 ks losos

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme mrkev, nakrájíme ji na drobná kolečka a vložíme do pánve na trochu oleje. Pak přidáme očištěný a na kostičky nakrájený celer a promícháme s mrkví. Zeleninu necháme chvíli podusit a mezitím nadrobno nakrájíme omytý pórek a přidáme do pánve. Když zelenina trochu změkne, vlijeme do ní asi půl deci smetany, osolíme ji a ještě necháme prohřát

  2. Lososa položíme na plech, na který jsme předtím dali papír na pečení. Rybu nemyjeme, protože by ztratila chuť, jenom ji osušíme papírem nebo čistou utěrkou. Lososa můžeme posolit, z pánve na něj nahrneme zeleninu a celou rybu zeleninou rovnoměrně přikryjeme. Pak všechno zalijeme zbylou smetanou, jsou jí asi dvě deci, a tím se vytvoří kolem ryby chutná omáčka

  3. Plech s rybou dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na půl hodiny. K pečenému lososu podáváme brambory vařené ve slupce a jednoduchý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!