Pečený losos na bylinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g máslo
1 lžička tymián
1 lžička rozmarýn
1 ks limetka
2 lžíce olivový olej
8 - 10 ks nové brambory
1/2 lžičky česneková sůl
2 ks steak z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Lososa i s kůží opláchneme a osušíme, poté rybu pokapeme limetkou nebo citronem. Nové brambory necháme ve slupce, jen je důkladně omyjeme. Bylinky natrháme

  2. Olej promícháme s rozmarýnem a tymiánem, přidáme i česnekovou sůl. Marinádou potřeme steaky z lososa a necháme hodinu marinovat

  3. Mezitím uvaříme nové brambory. Vaříme je v osolené vodě do poloměkka. Poté scedíme. Slupku můžeme nechat, komu vadí, oloupe

  4. Lososa po obou stranách opečeme dorůžova na rozehřátém másle

  5. Připravíme si pekáček. Do něj vložíme lososa, okolo položíme brambory a zalijeme výpekem. Můžeme ještě přidat lístečky oblíbené bylinky. Lososa vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme na funkci gril asi 20 minut dozlatova

  6. Pečeného lososa na bylinkách podáváme jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!