Pečený losos s rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 plátky máslo
3 větvičky rozmarýn
1 ks citron
citron
800 g losos
100 ml olivový olej
1 lžíce bylinková směs na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Olej smícháme s kořením, jednou otrhanou a jemně posekanou větvičkou rozmarýnu a šťávou z jednoho citronu

  2. Rybu do této směsi naložíme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat

  3. Troubu předehřejeme na 200°C, lososové podkovy osušíme, dáme do zapékací misky, poklademe plátky másla a 20 minut pečeme

  4. Podáváme ozdobené snítkou rozmarýnu, plátkem citronu a jako přílohu můžeme zvolit jednu z mnoha bramborových variací. Zde jsou použity plněné zapékané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!