Smažená mozzarella recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
300 g brambory
2 ks žloutek
majoránka
2 ks jablko
tymián
200 g mozzarella
mletý pepř
hladká mouka
olej na smažení
1 lžíce bramborový škrob

Postup přípravy receptu

  1. Mozzarellu necháme okapat. Sýr nakrájíme na plátky, můžeme obalovat i mini kuličky mozzarelly nebo válečky

  2. Jablka a brambory oloupeme a nastrouháme. Majoránku a tymián nasekáme a smícháme se škrobem z brambor a žloutky. Směs na obalování osolíme a opepříme

  3. Mozzarellu obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a naposledy v nastrouhaných bramborách s jablky, obal pevně přitlačíme

  4. Mozzarellu smažíme v rozpáleném oleji asi 10 minut, až je dozlatova. Smaženou mozzarellu podáváme jako chuťovku, případně s bramborovou přílohou jako hlavní chod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!