Bábovka s kandovaným ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
2 ks vejce
110 g máslo
130 ml mléko
2 lžičky prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 g kandované ovoce
10 kapek citronové aroma
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a po kapkách citronové aroma. Za stálého míchání pomalu vsypeme prosátou mouku. Jakmile je těsto dobře vyšlehané, přidáme kandované ovoce, prášek do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 40 - 45 minut. Kontrolujeme však vpichem špejle.

  3. Upečenou bábovku s kandovaným ovocem necháme na mřížce vychladnout a pak ji vyklopíme z formy.

  4. Bábovku s kandovaným ovocem posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!