Zapečená slanina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
4 lžíce smetana
2 hrstě zelenina
50 g eidam
4 plátky anglická slanina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dno menší zapékací misky vyložíme plátkem slaniny. Pokud je menší, můžeme použít plátků několik. Na slaninu navrstvíme zeleninu. Obvykle používám mraženou směs hrášku, kukuřice a mrkve. Tentokrát jsem použila ředkvičku a pórek. Záleží na zkušenosti, chuti a odvaze kombinovat

  2. Zeleninu osolíme a opepříme, rozklepneme vajíčko, zakápneme smetanou, posypeme sýrem. Slaninu zapékáme v rozehřáté troubě, dokud sýr nezezlátne

  3. Zapečenou slaninu podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!