Zapečená špagetová dýně recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 ks brambory
1 ks cibule
1 ks rajče
100 g niva
100 g eidam
1 větvička libeček
oregano
steakové koření
olivový olej
1 kg špagetová dýně

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozpůlíme, zbavíme semínek a slupky. Bude nám stačit jedna polovina dýně. Nakrájíme ji na slabé půl měsíčky. Brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na slabé plátky. Rajčata s cibulí též nakrájíme na plátky. Nivu nakrájíme na co nejmenší kostičky a eidam nastrouháme

  2. Nádobu na pečení pečlivě vymažeme olivovým olejem, aby se nám nic nepřipeklo. Vymazanou nádobu pokryjeme plátky brambor a okořeníme. Jako druhou vrstvu dáme rajčata s cibulí a poslední vrstvu bude tvořit dýně. Na vrchu poházíme cibulí a nivou. Přidáme libeček a okořeníme podle chuti. Já jsem použila steakové koření a oregano

  3. Dýňovou směs pečeme v předehřáté troubě 50 minut při 220 °C. Potom směs zalijeme rozšlehaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a dáme na dalších 10 minut zapéct. Po hodině máme tak pokrm hotový a připraven k servírování

  4. Zapečenou špagetovou dýni podáváme teplou jako přílohu nebo překrm nejlépe s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!