Bábovka s čokoládou a rozinkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 dl olej
3 ks vejce
rum
2 lžíce rozinky
citron
150 g cukr krupice
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
180 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1/2 balíčku kypřící prášek
2 lžíce vlašské ořechy
1/2 dl horká voda
mouka na vysypání
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce nasekaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a přidáme olej. Dobře vymícháme

  2. Mezitím si rozinky nakládáme do rumu. Necháme odstát asi 30 minut. Citron dobře omyjeme a nastrouháme z něj kůru, z citronu vymačkáme čerstvou šťávu

  3. Bílky vyšleháme v tuhý sníh

  4. V jiné misce promícháme mouku, prášek do pečiva, pudinkový prášek, citronovou kůrou. Postupně přidáme ke směsi z vajíček. Těsto je hutnější, proto mouku prokládáme přidáváním horké vody po lžících. Nakonec přidáme rozinky, ořechy a čokoládu nasekané na kousky. Přimícháme trochu citronové šťávy a jemně vmícháme bílkový sníh

  5. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou, můžeme použít i menší plech. Bábovku s rozinkami a čokoládou pečeme na 180 °C asi 35 minut. Zda-li je těsto hotové, zjistíme špejlí, kterou zapíchneme do středu těsta. Zůstane-li nám čistá, máme hotovo

  6. Podáváme ke kávě či čaji a sypeme moučkovým cukrem, ale nemusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!