Fish and chips 1 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 ml olej
1 lžička sůl
500 g brambory
100 ml pivo
1 lžíce jablečný ocet
1 špetka pepř
50 g hladká mouka
1 ks kypřící prášek
500 g aljašská treska

Postup přípravy receptu

  1. Rybu budeme smažit v těstíčku, to připravíme z prosáté hladké mouky smíchané s kypřícím práškem, přidáme sůl, pepř, zalijeme pivem a metličkou dobře promícháme

  2. Neoloupané brambory nakrájíme na osminky, dobře osolíme, opepříme, pokapeme olejem, rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě rozpálené na 220 °C asi 30 minut

  3. Mezitím rybu obalíme v připraveném těstíčku a smažíme dozlatova z obou stran ve vysoké vrstvě oleje. Na talíři můžeme hranolky dochutit solí a octem

  4. Fish and chips ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!